Acta Orthopaedica et Traumatologica Turcica

Locked hip joint: an uncommon presentation of localized pigmented villonodular synovitis

AOTT 2016; 50: -1--1
DOI: 10.3944/AOTT.2015.14.0065
Read: 1766 Downloads: 419 Published: 07 February 2020
Abstract

We report a 24-year-old male who was admitted to the emergency department with an unusual complaint of locked hip joint. Magnetic resonance imaging (MRI) showed a 3-cm intra-articular synovial nodular mass and a 3.0x2.4x1.6-cm yellow-brownish colored pediculed synovial nodular mass was excised with hip arthroscopy. Pathological examination confirmed the diagnosis of pigmented villonodular synovitis. Excision of the mass allowed prompt resolution of the symptoms and there was no sign of recurrence at 3-year follow-up.
Keywords: Hip arthroscopy; localized pigmente villonodular synovitis; locked hip joint.

 

This abstract belongs to the un-edited version of the article and is only for informative purposes. Published version may differ from the current version.

 

Özet

 

Pigmente villonodüler sinovitis (PVNS) eklem hasarı yapan sinovyal proliferatif bir hastalıktır; kalça eklemi lezyonun nadir gözlendiği bir lokalizasyondur. Bu vakada nadir gözlenen şikayet olan kilitli kalça eklemi olan ile acil servise başvuran 24 yaşında erkek işçi bildirilmiştir. Hastanın direkt radyolojik değerlendirilmesinde eklem aralığını normal olarak belirlendi ve intra-artiküler kemik serbest cisim saptanmadı. Magnetik Resonans Görüntüleme’de (MRI) femoral baş ve boyun bileşkesinin medial kısmında 3 cm boyutunda intra-artiküler yerleşimli sinovyal nodüler kitle belirlendi. Kalça artroskopisi uygulanarak 3.0x2.4x1.6 cm boyutlarında sarı-kahve renginde pediküllü sinovyal kitle eksize edildi. Kitlenin patolojik tanısı PVNS olarak belirlendi. Kitlenin eksizyonu semtomlarının düzelmesine ve hastanın günlük işlerine hızlı bir şekilde dönmesine olanak sağladı. MRI ile yapılan 36. aydaki kontrol incelenmesinde kitlede rekürrens ve eklemde kondral lezyon saptanmadı. PVNS acil artroskopik cerrahi girişim gerektirebilen çok nadir gözlenen kalça ekleminde ani kilitlenme oluşturabilir. Uygun hasta seçimi ve hızlı teşhis, erken artroskopik sinovektomi ve etkilenen sinovyumun rezeksiyonu eklemde sekonder osteoartroz gelişimi ve hastalığın rekürrensinin önlenmesi için etkin olduğu gözlenmektedir. Lokalize pigmente villonodüler sinovit (LPVNS) kilitli kalça ekleminin ayırıcı tanısında akılda tutulmalıdır.

 

Bu özet, makalenin henüz redaksiyonu tamamlanmamış haline aittir ve bilgi verme amaçlıdır. Yayın aşamasında değişiklik gösterebilir.

 

Files
ISSN 1017-995X EISSN 2589-1294